Tillbaka till startsidan

Historik
Metoden att syra födoämnen genom jäsning har funnits i alla kulturer sedan urminnes tider.
Beredning av surströmming utefter den svenska norrlandskusten har upplevt olika perioder genom historien på grund av politiska och ekonomiska orsaker.
Surströmming som konsumentprodukt utvecklades på 1800-talet och förfinades under 1900-talet.

[Fakta]   [Historik]   [Förvaring/Burköppning]   [Upplevelse]   [Arrangemang]
[ULS]   [Kontakt]   [All information att skrolla]    [Andra språk]   [Åter sid 1]




Bli-Mecenat!  Info
Aktuellt
Surströmmingsakademien
Surströmmingens Folkrörelse
Historik
R&D
Syrad matkultur
Strömming / Sill
Regler och förordningar
Recept / Arrangemang
Sidor om surströmming
Hur man gör surströmming
Mediearkiv
Mediearkiv
enfärgad platta